標題: 我卒之明白點解 "咁多同好" 堅持唔影大頭雀鳥 [打印本頁]

作者: apo    時間: 2011-3-3 23:39     標題: 我卒之明白點解 "咁多同好" 堅持唔影大頭雀鳥

睇到鳥會 post 先察覺, 下次見到 B 哥 post 一定要扣佢分...

http://www.hkbws.org.hk/BBS/viewthread.php?tid=13548
作者: schindler    時間: 2011-3-4 00:43

我想那位人兄,從未用望遠鏡看過仙女座大星系M31,如果他看過我影的M31,就會以為我飛到250萬光年以近距離影M31了....:g7
作者: calvinchung    時間: 2011-3-4 06:33

如果隻雀主動飛埋黎, 我係咪可以向鳥會投訴隻雀架 :u_07
作者: simonii    時間: 2011-3-4 08:50

呢d logic 真係估佢唔到:hit1
作者: apo    時間: 2011-3-4 09:23

所以呢...用咁既思維去諗人地....點會唔出現紛爭oY....   上次黑卷尾 B 事件咪就係咁咯...

為左表白, 將來 post  雀仔相最好每張加入原尺寸相對照同埋現場 wide field, 又可以展示到安全距離, 又可以知道現場有冇擺景...

咁咪又多左個理由俾自己買多部便利機??
作者: Gem    時間: 2011-3-4 10:20

:u_14 直接單純0既諗法~
作者: Gem    時間: 2011-3-4 10:22

原帖由 calvinchung 於 2011-3-4 06:33 發表
如果隻雀主動飛埋黎, 我係咪可以向鳥會投訴隻雀架 :u_07

應該向雀媽媽投訴~
作者: mike_leung    時間: 2011-3-4 10:57

所以,我呢兩個月都冇post任何鳥攝相片上任何forum! 自己睇或者比學生睇算.....
作者: DTS-ES    時間: 2011-3-4 11:12

384加左1.4x都好細隻,我諗這裡唔識計數。:hs9
我大白五米距離影都大隻過佢,而且隻黑妹都走向我面前。:u_22
作者: DTS-ES    時間: 2011-3-4 11:15

原帖由 calvinchung 於 2011-3-4 06:33 發表

投訴隻雀侵犯個人五米半徑範圍:u_07
作者: calvinchung    時間: 2011-3-4 17:00

原帖由 Gem 於 4/3/2011 10:22 AM 發表

應該向雀媽媽投訴~

我想揾佢老公投訴多 d, 可以順便影埋佢:u_07
作者: passerby-b    時間: 2011-3-4 20:59

原帖由 apo 於 2011-3-3 23:39 發表
睇到鳥會 post 先察覺, 下次見到 B 哥 post 一定要扣佢分...   

又關我乜事呀 我從來影雀都好遠BOR
作者: apo    時間: 2011-3-4 21:02

原帖由 calvinchung 於 2011-3-4 17:00 發表

我想揾佢老公投訴多 d, 可以順便影埋佢:u_07

搵到佢老公記住叫埋我出黎罰佢地企枝思過...
作者: puppymic    時間: 2011-3-4 22:44     標題: 回覆 1# 的帖子

點解改標題呀?我真係無大頭相喎,又無684、又無856,點影到你果d咁大隻 :u_13
作者: apo    時間: 2011-3-4 22:49

原帖由 puppymic 於 2011-3-4 22:44 發表
點解改標題呀?我真係無大頭相喎,又無684、又無856,點影到你果d咁大隻 :u_13

睇下你oY....要求幾高..完全唔考慮 584~ not in your target list...
作者: puppymic    時間: 2011-3-4 23:01     標題: 回覆 15# 的帖子

我無錢買大炮,咪作大d囉,好在仲有支單筒,都可以遠距離影雀,唔使俾人投訴 ......
作者: waterblowing    時間: 2011-3-5 08:05

我支持你, mandy, 我都係無大砲
作者: puppymic    時間: 2011-3-5 08:47     標題: 回覆 17# 的帖子

幾時出黎影雀呀,唔係你支584會發霉架,一係借俾我,等我幫你經常用下佢
作者: DTS-ES    時間: 2011-3-5 09:06

原帖由 puppymic 於 2011-3-4 23:01 發表
我無錢買大炮,咪作大d囉,好在仲有支單筒,都可以遠距離影雀,唔使俾人投訴 ......

45EDII得325mm f6.1 都影到好野:u_03

歡迎光臨 車天車地 (http://www.astrohome.net/) Powered by Discuz! 7.2