返回列表 發帖
原帖由 mike_leung 於 2009-7-31 17:35 發表
如果大王二月會攪台灣團,請通知聲,我一定支持!!!!
最多我幫大王比埋住宿費!

講左就要守信呀!!
我實同你揀間最靚最開揚既 "觀星大樓".....

我都想去,要計吓可以跟边次先得,
二月去台影雀都好有興趣,但都要十二月先知OK唔OK

原帖由 vivian 於 2009-7-31 18:36 發表
我都想去,要計吓可以跟边次先得,
二月去台影雀都好有興趣,但都要十二月先知OK唔OK

一於咁話啦,影星兼影雀,雙重享受!!:g15
:g15 :g15 :g15

原帖由 apo 於 2009-7-31 18:19 發表

講左就要守信呀!!
我實同你揀間最靚最開揚既 "觀星大樓".....

梗係啦....你幫手book靚房,又帶隊! 幫你比房租,我絕對樂意。(不過以三晚為限,因為我估我最多都係去四日左右)

原帖由 mike_leung 於 2009-7-31 22:52 發表

梗係啦....你幫手book靚房,又帶隊! 幫你比房租,我絕對樂意。(不過以三晚為限,因為我估我最多都係去四日左右)

最緊要係搵到方便落腳地方..睇黎睇去都係去清境交通最方便, 雖然光害唔夠玉山咁好但相信一定好過香港大部份地方..話晒都有 2000 米高.
有得訓有得食有 wifi 上網, 等我去多幾次攪好關係, 到時用車天車地名義去一定會有優惠..

今日嚮電話都同老闆先生傾左成半個鐘...佢都識林啟生老師...

如果想慳時間唔搭公車, 可以安排台中機場直往目的地, 四個人包一架車大概每人 150 港元左右, 大概一小時五十分鐘車程到達.

回覆 50# 的帖子

去一次要幾錢到?
http://blog.yahoo.com/puppymic

原帖由 puppymic 於 2009-7-31 23:11 發表
去一次要幾錢到?

大概: HKD
來回台中機票連稅= $1,500 (非旺季)
來回台中至清境交通費每人= $200-$300 (取中位數)
四人房(一般得兩張床)住宿三晚每人= $450
三餐 x 3日, 每人約= $380
Total 大概= 1500+250+450+380= HKD 2,580 左右.

原帖由 apo 於 2009-7-31 23:01 發表

最緊要係搵到方便落腳地方..睇黎睇去都係去清境交通最方便, 雖然光害唔夠玉山咁好但相信一定好過香港大部份地方..話晒都有 2000 米高.
有得訓有得食有 wifi 上網, 等我去多幾次攪好關係, 到時用車天車地名義去一定 ...

一個半鐘車,真係好方便,可能快過我由香港返屋企。
真係希望你探好路,以後大家可以跳出香港,去影多D靚相,包括深空和雀相。:g17

原帖由 hooooon 於 2009-7-31 23:26 發表

一個半鐘車,真係好方便,可能快過我由香港返屋企。
真係希望你探好路,以後大家可以跳出香港,去影多D靚相,包括深空和雀相。:g17

Sorry...我睇錯左~ 一個半鐘係由台中高鐵站計, 妯果由台中機場計係 一小時五十分, 都快過坐公車一半時間! 仲未計等車..

原帖由 apo 於 2009-7-31 23:20 發表
Total 大概= 1500+250+450+380= HKD 2,580 左 ...

價錢好吸引:u_18
不過我哋要運赤道儀過去,唔知機票要加多幾多服務費:u_17

原帖由 passerby-b 於 2009-8-1 00:03 發表

去左咁多次台灣都未加過錢....

B哥哥可以寄存台mount係個度比大家借黎用u_24 u_24 u_24

原帖由 passerby-b 於 2009-8-1 00:03 發表

原帖由 Maverick 於 2009-8-1 01:09 發表
B哥哥可以寄存台mount係個度比大家借黎用u_24 u_24 u_24

係就功德無量囉.....

如果可以新年二月去的話....我就可以跟各位大佬搵食.....

原帖由 Maverick 於 2009-8-1 01:09 發表

大王做此功德都未輪到我啦:u_17