返回列表 發帖
原帖由 panda 於 2008-4-9 23:20 發表

你唔係已搵到人咩?
我最大問題係決定唔到假期時間
但已交訂金:u_15:u_16

其實我係睇住你黎行架.....聽你講好似話去唔到.. 上面單位又話要今月中就 pay 埋尾數...被逼咁早要決定去定唔去

原帖由 apo 於 2008-4-9 23:23 發表

其實我係睇住你黎行架.....聽你講好似話去唔到.. 上面單位又話要今月中就 pay 埋尾數...被逼咁早要決定去定唔去

係呀,我最大問題係果段時間仲唔肯定有沒假放:u_21
另外如果決定去的同好,機票要買了,否則付了錢也去不了:u_01
正如你所講,如果去唔成,省下的買其它野羅,安慰下自己先
唔知可否取回部分訂金或出售名額給B團的同好:u_05

原帖由 apo 於 2008-4-9 22:50 發表

轉機加上可能要轉車程, 九日應該唔夠用..

點會唔夠呀! 去埋巴音布魯克睇埋天鵝都仲得啦 !  

原帖由 panda 於 2008-4-9 23:41 發表

係呀,我最大問題係果段時間仲唔肯定有沒假放:u_21
另外如果決定去的同好,機票要買了,否則付了錢也去不了:u_01
正如你所講,如果去唔成,省下的買其它野羅,安慰下自己先
唔知可否取回部分訂金或出售名額給B團的同好: ...

退錢既機會好微...... 似終報左名都冇用, 基本上冇單位幫你安排交通..

我報左as既團,交左訂,而家都可能會退出....因為淨係由香港到烏市既來回交通費,都要成$6000,仲貴過去日本五日團。仲未計local tour果$2500...所有野加埋,我估要$9000,我寧願同老婆去台灣玩幾日算,順便睇埋日偏食..兩個人加埋都唔洗呢個數。

算啦...去其他地方還比較易安排, 國內地方遇著鄰國日本等一齊蜂擁而入交通住宿一定會好緊張而攪到開支上昇. 咁岩今年又奧運又示威真係有麻煩, 你地學會有人幫手還好, 要我自已單人匹馬, 閒日還可以, 呢段日子我真係冇乜信心.

正所謂有錢冇人陪,有人陪就冇錢....

飛新疆要飛5個鐘,加上暑假去,又係日全蝕的大日子,如果HKD$5900來回,只不過比無日蝕的暑假貴$1500吧了。比多$1500,有日全蝕睇,我覺得唔貴!

我知某些版友上個星期已經在南方航空(唔係旅行社)出好了所有來回機票。如果未買機票,好快D買啦。有幾個熱門出發日子,航空公司都已經無票啦。

原帖由 apo 於 2008-4-10 08:40 發表
算啦...去其他地方還比較易安排, 國內地方遇著鄰國日本等一齊蜂擁而入交通住宿一定會好緊張而攪到開支上昇. 咁岩今年又奧運又示威真係有麻煩, 你地學會有人幫手還好, 要我自已單人匹馬, 閒日還可以, 呢段日子我真係 ...

大王.....你真係唔去?:icon_mrgreen

咁晴天率又會改變少少.....

你唔使刺激我我喇.....其實我都有問過友站某網友, 佢可能以為我自已攪得掂冇下文...

我會搵處地方施法.. 搵雷神雨神出手...:black_heart :black_heart

如果去唔成會改往其他地方影下星空...或享受下陽光與海灘, 亦一樂也! :g16 :g16

可能我唔知價啦....我好少去大陸旅行。不過,對於好多我識得既人黎講,$5900坐內陸機的確係幾貴....唔係我一個人咁講,係唔少人都係咁講。
不過,唔緊要啦,有多餘錢就可以做乜都得,如果冇既話,做事就要更加謹慎,貴一千足以可以改變任何決定。

原帖由 apo 於 2008-4-10 10:23 發表
如果去唔成會改往其他地方影下星空...或享受下陽光與海 ...

車生真係我偶像,唔去沙漠,可以去陽光海灘:g17 簡直羡慕死人:u_02

原帖由 passerby-b 於 2008-4-10 11:21 發表

車生真係我偶像,唔去沙漠,可以去陽光海灘:g17 簡直羡慕死人:u_02

唔係點喎....唔同日喊夜喊咩!

原帖由 apo 於 2008-4-10 11:23 發表
唔係點喎....唔同日喊夜喊咩!

所以咪封你做偶像lor:u_18
我都唔洗日喊夜喊,不過dd節目就諗都唔洗諗lu:u_16

再唔係為了慳錢慳力, 將原本要 take 果十日假去水口露營露足十日, 話唔定執到幾晚好天都唔定....