返回列表 發帖
B哥,睇左呢度當去左吧!
hooooon 發表於 2013-2-23 22:01

唔好再引我啦

精彩
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

好似一般遊客唔可以上 Auckland Island 喎 !
cam 發表於 2013-2-22 20:43

Auckland Island無機場,而且無車,因為無公路,亦無正規渡輪服務,所以環境非常天然。要去可以參加由新西蘭出發嘅旅遊團,

回復 48# cosmos

可唔可以上岸住宿架 ?  如果淨喺船上, 睇到極光都好難影 !

回復 49# cam

向新西蘭政府取得Permit可以登島觀光,但似乎只可以住在船上。

回復 50# cosmos

以去 Auckland Island 的價錢, 可以去到加拿大 churchill 睇北極熊加北極光.  

仲有,嗰程船,一定刺激過玩海盜船。

我想睇鯨魚+ 極光~~
G...e...m

回復 53# Gem

去邊度睇呀 ? 上次你去冰島無咩 ?

我想睇鯨魚+ 極光~~
Gem 發表於 2013-2-27 09:30

豬姐,你帶頭啦,我跟隊

如果春天去北極圈的話,我覺得唔好遲過復活節。

我原來係計劃2012的復活節去,後來睇返日出日落前後的Twilight各有2個幾小時,即係每日真正天黑時間,少了5小時,睇極光睇得唔盡興。返而月光就不太影響,就算滿月都唔會好高,同太陽一樣,最高都只在地平線上十幾廿度的低空略過。

回復  Gem

去邊度睇呀 ? 上次你去冰島無咩 ?
cam 發表於 2013-2-27 12:50

想5, 6 月去阿拉斯加坐船睇
之前去冰島同阿拉斯加時間唔岩, 有極光時節就唔岩睇鯨魚, 有得就有失...唉~~
G...e...m

回復 55# passerby-b

我唔掂架....
G...e...m

回復 57# Gem

坐船睇極光, 睇就幾好, 影就麻麻, 啲 engine 好震喎 !

挪威你去過未?  值得考慮, 沿途峽灣風景好靚, 如果未去過 north cape, 船公司有半天團.

其實我想講話搭船睇鯨魚……5 ,6月唔係睇極光好時節……
未去過挪威,會去,但個人因某原因對阿拉斯加情有獨鍾~~
G...e...m