返回列表 發帖
D 幾皮野一台, 我點敢玩呀........

以前想買HT728, 但係諗左一輪又無理過.....大家有乜好介紹?

其實我係想買對前置喇叭啫...
waterblowing 發表於 2012-7-31 13:00

咦..睇錯左潻...
前置喇叭? 粗粗地用對 JBL 咯,,, 可以睇戲用..

http://www.tlav.com/hk/jbl_4365.shtml

又或者呢 d 款咯..
STUDIO 590CH

D 幾皮野一台, 我點敢玩呀........
waterblowing 發表於 2012-7-31 13:01

哈哈.... 我點敢介紹 "幾皮野" 既前級俾阿水哥呀....

http://blog.yahoo.com/_LVZD4V6MI5OM3S6WCCAUBMHPY4/articles/122470

大王真有米, 十幾皮都係買個包......

哈哈.... 我點敢介紹 "幾皮野" 既前級俾阿水哥呀....
apo 發表於 2012-7-31 13:14

水哥實力雄厚,係一定要好嘢GE

賣緊既 24bit/192kHz sampling 祗係 for  同軸/光纖, 用 USB 入都係 support 96kHz.
apo 發表於 2012-7-31 12:51

照大導同大王咁講,即係帶個耳筒,走去聽吓邊個正就買邊個就得.....
可唔可以帶隻CD去聽吓同電腦直出有冇分別

照大導同大王咁講,即係帶個耳筒,走去聽吓邊個正就買邊個就得.....
可唔可以帶隻CD去聽吓同電腦直出有冇 ...
passerby-b 發表於 2012-7-31 13:50

係BOR,USB DAC加埋佪AMP一齊GE機,會唔會差過分開架?
一個機冇咁阻地方嘛

有個FRIEND想加入吹水,點推薦佢?

可唔可以帶隻CD去聽吓同電腦直出有冇 ...
passerby-b 發表於 2012-7-31 13:50

可以,同事叫我自己帶notebook及headphone去旺角試USB DAC及AMP。

B哥,我連headphone都未買,只係比同事毒過隻SENNHEISER HD-650 ,乜都唔知。

有個FRIEND想加入吹水,點推薦佢?
passerby-b 發表於 2012-7-31 14:00

搞掂咗,已發邀請碼。

回復 117# passerby-b

多謝 B 哥!

回復 108# apo

大王 ge 行宮咁大,呢 D 坐地梗係 no problem la;but 好似我地呢D劏房,又想聽吓歌仔兼睇吓戲 ge 前置 speaker 又有物好介紹呢?

其實我最主要用途,係夜晚睇碟時,唔想嘈到人。如果我想買個headphone睇埋電影,有無好介紹呢? 市面果D surround sound headphone係唔係流ga?