返回列表 發帖
回復  passerby-b

多謝 B 哥!
L-mike 發表於 2012-7-31 14:20

唔洗多謝啦
D度係毒品竇,你小心自己吸埋好多,不能自拔

評分人數

回復  apo

大王 ge 行宮咁大,呢 D 坐地梗係 no problem la;but 好似我地呢D劏房,又想聽吓歌仔兼睇吓戲 ...
L-mike 發表於 2012-7-31 14:25

咪講笑啦... 我屋企祗得豆腐潤咁細.. 仲要同隻狗 share 地方...
不過呢度 d 其他 users, 例如 b 哥同水哥都係有水人仕, 點敢介紹 d 普通野俾佢地?

如果介紹 d 平價貨色俾佢地會受丙架..或者惰得理你~ 例如我介紹我自己用緊既 RMB 420 DAC headphone amp. 直情冇人理我個 post...

唔洗多謝啦
D度係毒品竇,你小心自己吸埋好多,不能自拔
passerby-b 發表於 2012-7-31 15:09

我呢D無米之人,幾毒都無相肝喎

回復 122# apo

大王言之有理! i mean B 哥有米,水哥未認誠,so 5 敢講。
but 你 對 speakers 咁 Q 大,(仲好似有幾對 speakers tim),你 ge 聆聽空间細極有限!!

回復 100# passerby-b

唔一定好,仲要取決在DAC用料同你對音色取向。

回復 122# apo
大王,咩我吾係第一時間覆左你咩

回復 125# DTS-ES
Thank you哂,play cD係咪都好過耳筒直插架?

原來亦x十二樓的headphone搬了去另一座的十五樓,十二樓主力earphone。

剛在十五樓試了好幾個我想試的headphone,最有HiFi味都係S牌HD650及B牌DT880 250ohm,HD650 HiFi味最好,DT880音場闊啲定位再好啲,各有各好。Sales話HD600人聲比HD650好,但低音無咁好,聽人聲HD600返而會好少少。不過最大問題,sales介紹三款都要用好好的amp先推得出好聲。好好的意思係啲五千以上的headphone amp⋯

回復 127# passerby-b

你想CD機音頻端子出耳擴?

原來亦x十二樓的headphone搬了去另一座的十五樓,十二樓主力earphone。

剛在十五樓試了好幾個我想試的head ...
bigdr 發表於 2012-7-31 21:44

要能推  600歐耳擴至得

回復  apo

大王言之有理! i mean B 哥有米,水哥未認誠,so 5 敢講。
but 你 對 speakers 咁 Q 大,(仲 ...
L-mike 發表於 2012-7-31 16:14

你講得一D都冇錯, 我只係個窮鬼, 有幾斤米係屋企, 米係有GE!!
D度成日出聲個D,個個係香港都有車有樓(包括你在內)(仲有,起碼唔止一個人有唔止一部車), 我係冇GE
佢地唔係講米, 佢地有人可以落街買個"面"包, 用左萬幾銀
有人出去食個車仔"面", 又洗萬幾
有人打一份工, 有幾份收入
佢地講GE起碼係酒池肉林, 唔係我D窮鬼想像GE!!!
使主, 你自投纙網, 自求多福啦

回復 128# bigdr
不過最大問題,sales介紹三款都要用好好的amp先推得出好聲。好好的意思係啲五千以上的headphone amp

你唔好咁打擊我啦, 我岩岩想跟大王上TAOBAO買個幾佰人仔GE番來享受下

係BOR,USB DAC加埋佪AMP一齊GE機,會唔會差過分開架?
一個機冇咁阻地方嘛 ...
passerby-b 發表於 2012-7-31 13:54

係唔差

回復  bigdr

你唔好咁打擊我啦, 我岩岩想跟大王上TAOBAO買個幾佰人仔GE番來享受下 ...
passerby-b 發表於 2012-7-31 22:06

B哥,我都比個Sales打沉。一向都知HD600/HD650難推,已經諗住先買headphone+amp,遲下先買DAC,現在要諗諗先。先前只顧住睇headphone,無乜研究過amp,如果千鬆D人仔的淘寶headphone amp,大家有無好介紹?

B哥,你都上去15樓試下,剛才不知幾好招呼,仲可以帶自己的CD上去試;佢畀我試的source係mac book出DAC再出headphone amp,推HD650及DT880。
http://www.mingo-hmw.com/forum/v ... &extra=page%3D1

自從試過同事的HD600及剛才的HD650,其他已經唔似好入耳,死得。

B哥,我都比個Sales打沉。一向都知HD600/HD650難推,已經諗住先買headphone+amp,遲下先買DAC,現在要諗 ...
bigdr 發表於 2012-7-31 22:53

要推得至少要3K
一係搵國產