返回列表 發帖

同個 UE TF10 換左條雞線

江西山寨貨... 為左換佢差點整爛個耳塞插座...

大王條線係乜質地?鍍銀/單精銅 或兩溝絞埋一齊?

貴線,真係唔敢在大陸買。
我有條古河線在旺角十幾樓買的,之前配iphone4用。TF10用的話,人聲前返好多,即刻有返質感;不過details少了。最近換了iphone5,iphone5聲底暖過iphone4,好似用返原裝cheap線夾D。

大王條線係乜質地?鍍銀/單精銅 或兩溝絞埋一齊?

貴線,真係唔敢在大陸買。
我有條古河線在旺角十幾樓買 ...
bigdr 發表於 2012-11-6 17:37

話明係雞線, 邊有咁多規格.... 我見條原裝線質地似 PVC  氣喉多過似耳筒線咪買條 cheap cheap 2 wires 撓 to 1 線用咯..

呢d線我用2-3個月就斷一條,有乜平靚正既介紹?我都只係用原裝Mic線~

呢d線我用2-3個月就斷一條,有乜平靚正既介紹?我都只係用原裝Mic線~
Maverick 發表於 2012-11-7 00:47

聽講有條日本仔線幾舊水幾好.. 不過又粗又硬用左都幾難貼耳...

對我黎講d線係消耗品,如果粗d硬d無禁易斷都唔錯~ 係邊度買到?係唔係呢d線一定唔會有Mic或Vol制?

對我黎講d線係消耗品,如果粗d硬d無禁易斷都唔錯~ 係邊度買到?係唔係呢d線一定唔會有Mic或Vol制? ...
Maverick 發表於 2012-11-7 02:35

我都唔知邊度買... 不過你當消耗品咁就買原裝線就得啦...

近年的UE原裝線,改了款。由直插改了L插,L插仲有分新款及舊款。如果係新款L插,應該無咁容易斷???
我幾年前用5pro時,斷過一次直插線,不過當年成日帶住佢來跑步。我諗都用了大半年先斷。

係?岩岩買左條原裝Mic線,好似比之前粗左。不過都係直插~ 希望無禁快斷啦~

係?岩岩買左條原裝Mic線,好似比之前粗左。不過都係直插~ 希望無禁快斷啦~ ...
Maverick 發表於 2012-11-8 00:55

大半年前跟TF10來的L插

回復 10# bigdr

我上星期買既跟機線都係 L 插..

講開又講下.. 我俾果間耳筒名店昆我, 明明有得送原廠有咪線, 佢初時話我個價冇, 跟住又話送晒... 到我問清楚之代理話每個耳機都會跟多一盒原廠咪線芷搵佢算帳.. 跟住拖拖拉拉先話同我問代理補番, 過兩日俾番我...  

我原本以為送既線已經嚮 packing 入面... 所以番到屋企先知到冇跟..

禁大王條Mic線係唔係直插? 我買左條都係直插,有L插應該無禁易斷~

禁大王條Mic線係唔係直插? 我買左條都係直插,有L插應該無禁易斷~
Maverick 發表於 2012-11-13 00:07

上星期先羅番條咪線..
原裝跟冇咪條線係 L 插, 送既原裝有咪條線係直插.

禁同我一樣~