返回列表 發帖
?dl=1
想呢前面部單車架重生,邊度買零件最齊?
DTS-ES 發表於 2013-12-14 18:09

淘寶.

洗唔洗清理到咁乾淨呀?
聽朝帶上次行山團友踩去河上鄉食豆腐花....

回復  apo

今朝要練跑,冇得跟團 tim ! 下次 join 埋你哋踩吖! 不過我冇mtb, 要租車啊! ...
cam 發表於 2013-12-28 07:51

去河上綁踩小摺或 roadbike 都 ok 的.

又話打回頭,擺明寫錯地址,最終都收到。
DTS-ES 發表於 2014-1-3 20:23

下次如果玩山叫埋我.... 試過上次唔太敢一個人踩山....

sram波腳勾單車舖有無?
DTS-ES 發表於 2014-1-16 18:51

波腳勾間間店舖都有啦...

回復 596# DTS-ES

呢種 bb 我都未拆過, 上次同架小摺抆既都係行四方盤腳的..
成個換都係二十幾蚊一個, 唔使攪咁多..

回復 602# DTS-ES

噴過油好靚仔喎!!!
不過點解條車把打橫裝向前既? 專登架?

回復 605# DTS-ES
原本張相是向上拋的.

如果能換埋條頭叉, 頭碗組同分體龍頭就更加靚仔及更就手了~

回復  apo

呢D車至怕夾唔到
44MM通用頭碗係呢隻架係41MM
打左退堂鼓 ...
DTS-ES 發表於 2014-1-29 21:44

41mm 都有喎...
http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=19103482905

我之前買左支前叉, 近全新, 祗用過一次 (白色), 可鎖死, 如果唔介意佢重少少你行開大埔過黎拎走佢...
http://item.taobao.com/item.htm? ... &_u=t7nce6b9082

你得閒先咯... 或者下次我落開元朗拎俾你...

唔... 仿培林 (即係假啤呤)
又 41, 又 44, 即係要加 cool...
又話可直管, 又可錐管.....
最好簡簡單單.. for 41mm 頭管, 28.6 上管頭叉.

回復  apo

用41MM

配呢個死飛把立管可以嗎?
DTS-ES 發表於 2014-1-29 23:15

你度下你手上條車把是否岩直徑, 仲有你計下長是否適合自己座姿.

幾十蚊買個 41mm 頭碗應該裝得落, 放到套碗就放到支直管叉, 放到直管叉就可以用菊花內藏絲母鎖死, 再加龍頭, 車把.