返回列表 發帖
回復 555# bigdr

係咯... 有人一齊照應下好過自己亂咁黎...
不過等到頸長都未等到你地跑完啦....

15/Feb跑。

跑步唔係用踩車的肌肉,踩車的肌肉應該縮晒水,到時你要等.等.等.等.等.等....我。

手機同手機主人未下水時覺得水塘環境優美... 依家部手機影相變成白內障.. 唔知幾時會好番...

上次手傷未好晒跟唔到人由大霧山落大棠, 今日一個人迫上大棠再去左大欖踩下環塘... 踩就冇乜事, 點知抬車過岩壁時手唔夠力夾硬過... 結果失重心連人帶車山邊轆左落水塘一角潭位.....水過晒頭但未知到底未, 好辛苦浮起自己再搵番架單車又游又拉咁番埋岸邊...因為人同車都轆左好耐先落到水, 冇路上兼冇可能由一個傷者搬番架 30 磅既單車上去, 等左一陣, 最後有幾個好心路過車友幫忙先夾硬推番架車上去...

人就好彩冇乜事不用 call 白車, 仲行到走到.. 不過頭盔就撞到"粒" 晒.. 對單車眼鏡沉左落水塘底... 手機飲飽水... 好彩今日唔算太凍冇凍死... 見架單車仲踩到, 慢慢經過泥路, 塞滿影紅葉拍友既石屎路踩番去大棠停車場....
apo 發表於 2013-12-22 16:17

兩日無上嚟,至知大王玩潛水  好彩無大礙   畀個借口換部新手機
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

手機同手機主人未下水時覺得水塘環境優美... 依家部手機影相變成白內障.. 唔知幾時會好番...

...
apo 發表於 2013-12-23 22:54

手機白內障,就換咗佢啦。冬至日,我都去咗IFC蘋果屋朝聖,更新咗部電話。

15/Feb跑。

跑步唔係用踩車的肌肉,踩車的肌肉應該縮晒水,到時你要等.等.等.等.等.等....我。 ...
bigdr 發表於 2013-12-23 14:18

教練話踩車鍛鍊到四頭肌,對跑步有幫助架!所以雙管齊下:跑步+踩車。 

手機白內障,就換咗佢啦。冬至日,我都去咗IFC蘋果屋朝聖,更新咗部電話。 ...
cosmos 發表於 2013-12-24 01:13

我都幫阿媽 upgrade 咗部 Ipad.

嚮個 GPS 度搵番過冬踩車落水位置, 原來都未夠半環塘... 下次會特別小心..

原來郊野公園越野單車許可證,十二歲以下人士的申請均不會獲接納,咁我應該要過幾年,先有需要申請。

回復 584# apo

百米針山

禽日 (19/Jan 2014) 去清快塘 bbq 前見有時間踩咗去上次轆落山坡個位影番張相,睇落環境幾優美…
同日帶埋部 cheap 雞大陸 action can 試下效果。
17 分半長1920x1080p upload, 睇得順唔順就要睇你上網速度了…
http://youtu.be/sEEJVRUekQw

大王,仲夠膽去,好嘢。

正所謂,邊到跌低,就邊到起返身!好嘢。

回復 591# apo

大王,仲夠膽去,好嘢。

正所謂,邊到跌低,就邊到起返身!好嘢。
bigdr 發表於 2014-1-20 14:17

有幾好野oY... 祗係見有時間多出黎咪去影下相, 拍下 video 咯...
驚冇位泊車一早上左去停車場, 跟住踩車落山食早餐, 再踩番上去半環塘 (水塘邊好多北紅尾鴝飛黎飛去), 時間差不多就踩去清快塘 bbq, 由吉慶橋經田夫仔段去清快塘大部份石屎路, 過左 war game 場踩左一段仔 off-road 就到士多了...
走就甘了.... 自己一個人走先, 冇跟人踩不準踩車 off-road 段, 又唔識路, 一陣去左青龍頭段, 一陣去左大欖段, 就係唔識路踩番出吉廢橋...指示牌淨係 show xx 段, 冇兩邊地點指示.. 爬完坡又落, 落完又爬...
最後都係踩番轉頭去清快塘段, 再向前踩到田夫仔段出番大塘..... 腳都軟埋...