返回列表 發帖

20140202 年初三踩車去飲茶

年初三本來唔想四圍去想做下運動, 但又約左 mother 屯門飲茶, 臨出門口決定唔渣車, 唔搭車踩車去..
原來計埋企燈位時間都係一個鐘多少少, 實際踩車時間單程一個鐘左右, 仲快過搭巴士....

行程爽

大王好環保,
又夠體力

大王好環保,
又夠體力
panda 發表於 2014-2-2 23:02

我如果夠體力就唔洗成日一個人踩啦...... 就係跟唔到人去踩....

回復 4# apo

體力唔會差過我
上次我敗走大棠山

回復  apo

體力唔會差過我
上次我敗走大棠山
DTS-ES 發表於 2014-2-3 19:19

敗走即係點? 上大棠路定係吉慶橋上楓香林段斜路?

回復 6# apo

係河背入口前返轉頭回大棠氣喘

回復  apo

係河背入口前返轉頭回大棠氣喘
DTS-ES 發表於 2014-2-3 21:52

哈哈.... 你落果陣 happy  完上番去就要付出了....
上次去完 bbq 番, 有幾個哥仔上斜係咁快放我... 結果上到一半放低晒 d 車....
禽日上林錦我慢慢踩, 又係俾幾架 roadbike 搖住車過頭上... 不過未到加道理就叫我唔好跟住佢.... 讓路俾我...
即係話.. 上斜唔好急踩.... 踩得郁架車就夠了... 我以前都唔識....

回復 8# apo

今日RB走平路都輸畀我

回復  apo

今日RB走平路都輸畀我
DTS-ES 發表於 2014-2-3 22:20

你要諗下對方可能係遊緊車河.... 又或者佢已經踩左一百公里.....
不過亦可能係你勁!!

回復 10# apo
佢好快超前我

回復  apo
佢好快超前我
DTS-ES 發表於 2014-2-3 22:26

哈哈... 佢渣住架拉利跑車見到你渣七人車緊係過你啦... 但冇諗過你台 engine 改裝過,  V12 48 valves trim turbo...

回復 12# apo

只係換左前轆、剎把同腳踏

回復 1# apo

新年冇乜車, 唔去踩大冷?

回復  apo

新年冇乜車, 唔去踩大冷?
cam 發表於 2014-2-4 18:29

我見到咁多車穿穿插插已經會嚇到唔識踩了...
下面是一個壞例子....
http://www.youtube.com/watch?v=DLq2H9QkCCI&feature=youtu.be