返回列表 發帖

東涌踩單車探大佛

我有朋友,今個星期六(10/Aug)去踩大佛,大王&CAM姐仲去唔去?

佢地計劃, 東涌>深屈>深屈路>大佛>大澳(optional)>石壁>石壁引水道>舊東涌道>伯公坳>東涌 。計埋休息,食飯,影相,大約踩4-6小時。

暫時, 連埋我3個。RB 不宜,可以在東涌租MTB(硬架)。

星期六(10/Aug) 10:00am, 東涌大鐵人門口集合

我有朋友,今個星期六(10/Aug)去踩大佛,大王&CAM姐仲去唔去?

佢地計劃, 東涌>深屈>深屈路>大佛>大澳(op ...
bigdr 發表於 2013-8-7 11:55

我想去呀... 不過你地會唔會坐西鐵去轉東涌線, 我諗緊可唔可以嚮錦上路西鐵站 joint 你地.

大王,我今次渣車去。

東涌可以泊這裏,weekend日泊 <$30
https://maps.google.com.hk/?ll=22.27701,113.931774&spn=0.004135,0.004823&t=m&z=18&brcurrent=3,0x340158015bb86a4b:0xad8cda66d15482b0,1,0x34015525e747cd15:0xf9bbe811afd9d3dd&layer=c&cbll=22.277101,113.9318&panoid=QK8AcLGcCvbNi9KRhY0kAA&cbp=12,99.77,,0,8.61

回復 317# bigdr

渣車去重皮少少.. 又唔夠環保...
如果有同好跟埋我車一齊去, or 你車埋我去就最好了....

我2條友從元朗出發,一架車在尾箱,一架車入袋放後座,full晒。

Cam 姐去唔去? 如果你冇 MTB 又唔介意雞車我可以帶多部 Giant 俾你用 (剛拆走左支重到死既頭避震用左硬叉, 不過如果你一定要有避震可以安番落去).

回復 320# apo

今次 join 唔到, 下次先啦 !

我2條友從元朗出發,一架車在尾箱,一架車入袋放後座,full晒。
bigdr 發表於 2013-8-8 11:54

聽日是否要先泊低架車, 再踩車番轉頭去大鐵人度集合呀 (10:00am) ?
大鐵人是否停車場經裕東路踩番轉頭就會見到?

東涌大鐵人地址:
大嶼山 東涌 馬灣村 9號 (松仁路 東涌道交界 油站斜對面)
MAP:  http://www.bigironman.com/TC_shop.htm

我都係泊果個停車場,我估9:50am我在停車場砌緊車。
其中一個踩開RB的朋友,要去大鐵人租車,已經約好了大鐵人10:00am開門比佢去租車。

大王,唔想踩來踩去,可以10:15am先在停車場出入口等。或者10:00am在大鐵人門口吹下水先。

明天,計埋大王,共有4條友。

亞蛇话係水口沙灘等你地

回復 323# bigdr

我 "想" 跟住你踩黎踩去順便望下大鐵人, 咁我約你 09:50 停車場一齊砌車可以嗎?

JJ, 我地在半山經引水道返伯公坳,唔落嶼南路,唔經水口塘福長沙,要等就在大佛或石壁水霸等la :D

大王,好呀, 明天9:50am露天停車場見。

今日有苦有樂... 又熱又累... 得番半條命渣車番屋企...

你個GPS ok 嗎 ? 有冇路線圖睇吓 ?

你個GPS ok 嗎 ? 有冇路線圖睇吓 ?
cam 發表於 2013-8-10 20:30

個 GPS 唔知點樣可以直接 save 圖表.. 睇住 google map 先..
20130810 東涌往昂平及大澳-1.jpg