返回列表 發帖

再,再 跳樓價

今次要犠生的是 EM 11 USD3
出厰於2009年,序號為 09028,
本來係想睇完日蝕之後,重出江湖拍星星,但係為咗生計,始終用唔到佢,
只係用過幾次.依家窮途末路,為咗開飯,只有將佢出售埋。
你只要付出 HKD15,000 就可以擁有精度出眾的赤道儀
有興趣請PM

平日見人跳樓好唔開心,但係見阿B哥呢種跳樓真係有驚喜!期待一跳再跳
Astrofarmer - Albert

平日見人跳樓好唔開心,但係見阿B哥呢種跳樓真係有驚喜!期待一跳再跳 ...
akltsang 發表於 2014-7-16 21:55

B 哥住摩天大廈, 跳極都有排未到地......

B 哥住摩天大廈, 跳極都有排未到地......
apo 發表於 2014-7-16 22:14

B哥越住越高,賣啲玩具都可以買洋房
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

B 哥, 真係跳極都有貨!!!

咁你快啲接咗件貨, 好想知"再,再,再 跳樓價"係乜

请教一个问题,USD应该是没有goto功能的,那么赤道仪上面的RS232串口是用作什么用途的?谢谢!

autoguide 啩

autoguide有专门的接口哦,最下面那个就是

嘩,B哥台Mount好似新咁既。
你重出江湖駛唔駛要鏡童呀?

http://www.cloudynights.com/ubba ... /854479/Main/839577

依個 discussion thread 唔知解唔解到個 RS232 port 呢?
原來 Paul 少有回過個 post 喎!

autoguide有专门的接口哦,最下面那个就是
ufo 發表於 2014-7-17 15:25

The manual says: RS-232C cable, which connects the go-to mount to a PC, connector receptacle.