返回列表 發帖
原帖由 Mei~~! 於 2008-2-21 11:53 發表

"計劃多年都未去"......呢D仲係"計劃" ?????呢D係叫做   "吹水":g11

機票都出埋也叫 "吹水":i_have_no_idea

原帖由 hooooon 於 2008-2-19 22:16 發表
白鶺鴒

原來係白鶺鴒, 認唔到佢添, 唔該晒 ! :icon_razz

原帖由 Gem 於 2008-2-19 00:27 發表
有無阿拉斯加0既相? :hs3

要佳人久候, 罪過罪過 ! :icon_cool

我冇得去好地方....:icon_cry :icon_cry 不過我都有以前影落既大大隻唔怕凍雪景相~ 可惜 d 菲林唔知放左嚮邊, 唯有雞雞地 scan 住 3R 相睇住先..

回復 49# 的帖子

嘩~~ 洗唔洗著咁少...:g3
你打格仔張相.......好似警訊果d 受害人.... :u_21
G...e...m

原帖由 Gem 於 2008-2-21 23:16 發表
嘩~~ 洗唔洗著咁少...:g3
你打格仔張相.......好似警訊果d 受害人.... :u_21

果度白濛濛, 如果白面人行左入去實搵佢唔到...

回復 51# 的帖子

會搵到呀.....搵到佢對眼連眼鏡同埋個 O 型咀....
G...e...m

回復 49# 的帖子

好正呀,好man呀(唔怕凍)~~:u_18 :u_18

原帖由 Gem 於 2008-2-21 23:25 發表
會搵到呀.....搵到佢對眼連眼鏡同埋個 O 型咀....

同埋把長髮...:u_14

回復 53# 的帖子

點解咁Man?  :g8 我估呢位男士, 係................將件羽絨著左起裡面...._2
G...e...m

繼續冰天雪地 ...

八月的阿拉斯加天氣較和暖, 感覺像香港的秋天; 走在冰河上, 感覺就如這裡的冬季.

1. 要親近大自然, 只有去露營.

2. 從高空鳥瞰冰河

3. 徒步冰河上

4. 在冰上行走自如, 要有對冰爪.

5. 狗狗也來了

6. 靚女指著的是個冰洞, 如不為意, 隨時差錯腳.

7. 游繩落冰洞, 好刺激.

8. 教練說這個冰洞深約百呎.

徒步?:u_15 :u_15 :u_15
我騎馬都覺辛苦, pat pat 痛左兩日!

原帖由 cam 於 2008-2-21 00:40 發表
我是十月去四姑娘山的, 上了大姑娘峰後, 原打算從長坪溝經木騾子, 羊滿台, 再翻越一個山口往畢棚溝, 要徒步四天, 沿途扎營, 卻遇上深秋第一場雪, 嚮導說不能翻越山口, 於是在木騾子附近一個草坪扎營了二晚, 相信就是 ...

回復 56# 的帖子

繼續: 靚到暈....羨慕死~ :hs8
G...e...m

原帖由 Maverick 於 2008-2-22 02:40 發表
徒步?
我騎馬都覺辛苦, pat pat 痛左兩日!

在長坪溝, 因為大雪, 徒步時間不太長, 也不怎麼辛苦. 反而之前一天, 攀上5025米的大姑娘山, 就用了平生最大的體力和毅力.

天還未亮, 便登上馬背, 坐了四小時, 到達起步點, 海拔4300米, 然後下馬徒步, 在陡峭風化的山坡上行700米, (約馬鞍山的高度,) 由於高山缺氧, 行得非常吃力, 行幾步就氣喘如牛, 要停下小休, 終於像蝸牛般爬到山頂. 在高峰上, 極目遠望, 山巒雲海, 美景怡人, 心神格外暢快, 辛苦也是值得的.  :icon_razz

回復 59# 的帖子

咁難得0既體驗, 幾辛苦都抵呀~ 若我有機會去到, 一定好似你咁"全力以赴"~ :hw6
G...e...m