返回列表 發帖
快D咁朋友買部46" LCD iDTV, 當Monitor好正!

原帖由 apo 於 2010-1-12 00:21 發表

若果係都叫佢整部 60" 啦....
不過~ 你班友仔, 人地芬佬攪 function 你地唔 joint 就算啦...做乜擺我上檯喎....

不如開另外一個post, 話去大王屋企BBQ + 相片分享。

吹大了,我未必可以全日。
同時,位位都係大師,唔同十個大師教一個學生!:u_07

原帖由 billy 於 2010-1-12 21:35 發表
Update番先

報名:
1) Daniel x 2
2) Mike
3) passerby-b
4) Schindler
5) S.K.Lee
6) newcanon
7) FatPang
8) PaulNg
9) puppymic x 2
10) Maverick
11) Billy

報名:
1) Daniel x 2
2) Mike
3) passerby-b
4) Schindler
5) S.K.Lee
6) newcanon
7) FatPang
8) PaulNg
9) puppymic x 2
10) Maverick
11) Billy
12) Hoooooon

原帖由 apo 於 2010-1-12 22:25 發表

我都冇應承過可以招呼到咁多人....

不如咁啦...
一係叫外賣啦.....
一係改出面打邊爐,
一係改地點 BBQ,
一係大家提下意見...

仲有, 如果揀我果度, 我仲未諗到點樣駁到電視俾公公用, 我連接線都冇....
我呢度係連 ...

我都建議簡單些, 叫Pizza, 多點時間跟大師學Photoshop和交流。
至於駁電視, 我屋企會用有HDMI的display card, 但setting時都要很花時間,
那次攪了我半天, 但出來質素很好。

如果vga入電視通常都好差, 有無人有hdmi輸出的notebook?

原帖由 schindler 於 2010-1-12 23:14 發表

如果你係LCD TV, 用VGA都唔會太差, 我屋企有部PC駁部SONY BRAVIA, 反而靚過HDMI, 因為VGA可以點對點
但係HDMI OUTPUT, 唔會點對點, 望上黎朦D咁:electric_shock

但vga在電視出係咪只640x480?

原帖由 puppymic 於 2010-1-14 21:51 發表
其實星期六朝早有幾多人去影雀呢?不如近近地去影呀銅生果度,呢排果度都好多野影下,大約8:00am左右集合,唔使約,自己去到電聯,好唔好?

下午就可以係林村附近行下,有無其他提議? ...

銅生走左未? 虎生呢?仲有水兄呢?還有無其他?
但銅生果度泊車好煩, 每兩小時要走去入錶。

就MSH影雀吧, 一於車天車地玩晒。:u_07
但有無人教我邊可以泊車耐D又唔抄牌?:u_14

原帖由 passerby-b 於 2010-1-16 22:24 發表
繼續努力中:u_10 :u_10 :u_10

支持你, 但你唔好支持唔係自己友的人!:u_11

今日玩得好開心, 先多謝大王用皇宮招呼我們。
好耐無同咁多friend一齊玩!

唔記得多謝Schindler教導, 我又多一兩招有用方法。