返回列表 發帖
原帖由 SKII 於 2010-1-14 23:23 發表

(reserved)

點解出彈弓手?? 出左相又收番埋???

原帖由 puppymic 於 2010-1-14 23:31 發表
我今次帶支328,希望大D光圈會好D啦 :icon_wink

Yes!!!!   328 主力~

原帖由 schindler 於 2010-1-14 23:34 發表
今次人多氣氛又好, 大王快D出番張 ASTROHOME "BACKDROP"用黎影大合照啦!!!:g14

靠你啦....你 key 上去咯...係你示範 Photoshop 執相內容之一...

[quote]原帖由 SKII 於 2010-1-14 23:23 發表

交功課!!  還有最新的 Nikon D400s!!:g13
500mm???

原帖由 hooooon 於 2010-1-14 23:55 發表
就MSH影雀吧, 一於車天車地玩晒。:u_07
但有無人教我邊可以泊車耐D又唔抄牌?:u_14

早 d 去, 落渠位修路側邊可以泊到一架車!
一定唔好泊嚮屋苑路邊, 管理員會打電話報寸.

原帖由 puppymic 於 2010-1-15 00:24 發表
咁我仲使唔使帶有HDMI output 既 notebook 黎呀?

No need la! Thank you~

原帖由 schindler 於 2010-1-15 11:01 發表

你快D保佑我唔好病, 呢家作緊病 :g4

嘩..........咁使唔使預備廿幾個口罩呀???? 一係你搵個女助手過黎代替你講算喇..

原帖由 mike_leung 於 2010-1-15 21:52 發表
我驚聽日九點去到,一個人都唔見...

唔見人咪等一陣咯....實有人既...
唔使約定, 來來去去都係果幾處地方! 我今日都冇約 D 君, 咪一樣可以嚮 "雀鬥" 搵到佢..

原帖由 daniel 於 2010-1-15 22:39 發表
咁!大家各有各去路,食自己啦!
晚上幾點去你屋企呀?????

咪講左五時到達 "講場" 喇咩?
BBQ 已取消, 到時看人數決定外賣食物 order 數量.

活動安排:
- 早上於指定時間相約鳥攝活動, 地點最好不需太辛苦, 建議大埔附近. (各人必需有收獲展示, 否則可能不獲招待 BBQ)
- 午餐於大埔區, 簡餐為主. 餐後順道購買部份 BBQ 食物及用品.
- 午餐後會繼續拍攝, 於三時半結束, 往附近購買其他 BBQ 食物及用品並享用下午茶小食.
- 約五時到達目的場地, 各人需即場展示分享其最少一張當日作品並提供修輯過程, 威公導師會從旁指導利用 Photoshop CS4 作進階修輯方法.
- 約七時完成相片分享, 開始 BBQ.
- 約十時左右 BBQ 完成及熄爐.
- 清理 BBQ 場地.
- 如天氣許可, 會進行十分鐘關燈觀星活動.
- 活動完滿結束.

原帖由 Maverick 於 2010-1-16 13:37 發表
你地會係邊tea呀?過黎join你地~

Teaing 中!

原帖由 billy 於 2010-1-16 23:18 發表
今晚好多謝 APO 招待我地去看相觀星, 今晚差d 多了支 laser 玩   最後好彩發現得早

你次次梗有野漏但 or 帶錯左....所以我特別留意.. 支野呢幾日可能要用, 所以先追你拎...

原帖由 schindler 於 2010-1-16 23:31 發表
大家客氣了,其實個個都好熟PS,我只係講少少野 :g7
今日最尾走狗,蕃薯愈叫愈走 :g3

佢居然想襯機會逃亡....唔想跟我捱世界....