返回列表 發帖
原帖由 fatpang 於 2010-6-21 18:48 發表
係XX觀鳥會,話明觀鳥,影雀既,梗係冇地位啦!不如大王整番個XX鳥攝學會,打明旗號,我一定參加!:g13

好.....一於攪個白果鳥攝研究會.....

你係攝影界資深人仕, 要有 1D4 + 856 先批准加入.

原帖由 DTS-ES 於 2010-6-21 19:17 發表

窮鬼無得加入:g10

窮鬼不宜加入, 容乜易你冇錢買餸捉雀仔黎當禾花雀食架?

原帖由 cosmos 於 2010-6-21 20:55 發表

要用Canon架撐,Nikon都無得加入 :g20  :g20

Nikon D3s + 684VR 可以申請做見習紅牌生.

原帖由 cosmos 於 2010-6-21 21:48 發表

D3x + 428VR + 20E3都唔合格 :g19

你呢個組合祗適合上太空站影天體.....

原帖由 schindler 於 2010-6-23 13:56 發表

條友都係呢條THREAD度POST出黎,所以放心D人可以清楚了解成件事:g14

都唔明白點解呢班影雀人仕咁好修養, 正常人應該一腳 "伸" 佢落魚塘架喎!! :pig10 :pig10

原帖由 whc 於 2010-6-26 18:27 發表
成班紅衛兵係咪俾鳥會洗左腦? 走火入魔:g2
佢地有584/684/856 緊係話要離遠d
最好佢地自己圍內影完 即刻封左成個米埔
俾支300mm佢地 睇下仲會唔會咁講

算啦....今次黑 b 事件應該會告一段落, 下次又唔知會搵乜話題黎嘈...
今日去到現場得兩個朋友仔貼住棵樹影, 後尾見我嚮佢地後面咁耐, 佢地都好醒目咁退後左黎睇...不過我走左之後就唔知了~

我錄左段片, 依家仲轉緊 format, 唔知點解果部機影出黎 h.264 file 唔可以就咁剪裁.

原帖由 schindler 於 2010-6-26 21:55 發表

好大段好煩氣既「討論」,我都係睇波好過:hit2

我都睇到煩, 成日堅持住自己 d 理想理念....
我夠想全地球都冇人食煙, 空氣好 d, 人都健康 d....唔通我見到有人食煙就走埋去話佢, 再唔係搶走佢支煙掉鬼左佢咩....
可以 "勸服" 人, 唔可以 "制服" 人架....除非立到法, 可以報警拉佢!

評分人數

• daniel: 尊重他人,不可將自己認為的,強加他人! ...讚賞 + 2 分
    • schindler: 氣氛良好讚賞 + 2 分
    • cosmos: 準確捕捉讚賞 + 2 分

話時話, 呢排影左好多 video, 有冇好工具可以好方便 streaming 到 d video 出黎俾人睇? 我用 ADSL, upload 去 youtube 幾個鐘都上唔到一段仔影片..又冇可以做 streaming server  既 NAS, 可以點? 用 Apple 果個 Darwin server 得唔得呢?

睇番禽日我入去探黑 b, 果兩位近攝哥哥仔一見我黎到嚮佢後面以為我係生態警察, 馬上搬開左拍攝位置...
跟住好大雨, 冇眼睇黑 b 受雨淋之苦, 開車走人...

本黎 upload 左段 video..... 後尾睇番我渣車走果陣有架垃圾車小路沖出黎跟住我自言自語講粗口鬧佢都收錄埋, 即時 delete 左段 video...

死就死啦...一句粗口唔算係乜...
再 post 一段時間....

http://www.youtube.com/watch?v=hwRDnfhsKE8