返回列表 發帖
剛剛睇到

原帖由 passerby-b 於 2011-2-12 18:40 發表
好似係幾日前GE事啦 鳥會講左兩三日啦。
其實我以前都估估下諗過,會唔會有一日,有人「興」起來,一拍兩散,寧願趕走D雀,大家一齊冇得影呢?:u_17
如果D單野係真GE,咁就不幸估中:u_19
但係,放蟲放到用魚絲GE話,對隻雀又真係好 ...

真係兩極端不討好

煙蒂同報紙可能建築工人留下,圖片正有修葺工程,見到有建築板模。
但留下手信和戲棚是無法抗辯的:icon_confused

原帖由 schindler 於 2011-2-12 19:49 發表
煙頭應該都係 D Brother 留低,今日我先俾人噴D煙埋黎:u_10

有證人就得

原帖由 apo 於 2011-2-12 21:22 發表

益晒你啦....依家 d 煙仔賣好貴架!

有人話煙蒂唔係佢地:hw2

原帖由 passerby-b 於 2011-2-12 21:59 發表

我夠可以話唔係我地影雀啦,不過係「我」芝嘛:u_11

真係諸多辯駁:hw3
就算唔關佢地事,都有義務向有關部門反映,唔係似住係附近或者富有,下下要假手於人。
真係愛護一隻雀,見到人為垃圾,唔係你留下,都幫手將垃圾帶走。
「事不關己 已不勞心」 係不合用

原帖由 apo 於 2011-2-12 22:15 發表

棕腹地方太多垃圾, 冇可能幫到手執...大量碎石, 發晒毛既爛梳化, 爛玻璃碎, 建築廢零件.....
你去過就知果度唔係大自然好地方...

有能力帶走就執,真係人力唔得,要向承建商或政府部門反映。

原帖由 apo 於 2011-2-12 22:20 發表
俾多張相你睇下...唔夠 wide 影唔到幾張爛梳化...
部機 & 鏡唔知係邊位 C-hing 既呢??

半山區都係咁:hw1
部機 & 鏡無人認領?

最終被版主制止
睇到是甚麼,兩幫人沒完沒了鬥法,單單打打完全無助解決緊張關係。